© ASSOCIACIÓ DE L'ESPORT DE CERDANYOLA © NIT DE L'ESPORT DE CERDANYOLA
© ASSOCIACIÓ DE L'ESPORT DE CERDANYOLA© NIT DE L'ESPORT DE CERDANYOLA

II CONGRES DE L'ESPORT DE CERDANYOLA   2/juliol

L’Associació de l’Esport de Cerdanyola fa una valoració molt positiva del II Congrés de l’Esport celebrat dissabte a Cerdanyola. Sota el lema Esport i Ciutat, la trobada va ser molt profitosa des del punt de vista informatiu i va servir per conèixer de primeríssima mà les intencions del regidor d’Esports de Cerdanyola Josep Grau respecte al futur esportiu de la ciutat. Tant el secretari Manel Rodríguez, que va tirar d’hemeroteca per demostrar que molts dels compromisos encara estan per complir, com el president Octavi Moreno, que va presentar el Pla de Xoc que l’Associació ha consensuat amb els clubs, es van mostrar molt crítics amb la gestió de l’esport a casa nostra.

 

La intervencio del màxim responsable de la Generalitat en el tema d’instal·lacions esportives, Marià Bordas va dibuixar un clar mapa de deficiències pel que fa a equipaments esportius a la ciutat, va reclamar intervencions i va aconsellar que es fes un estudi profund de les necessitats existents per tal de no cometre més errades en la planificació, i va animar a Cerdanyola a redefinir el MIEM (Mapa d’Instal·lacions Esportives Municipals). Tot i que no es va mostrar partidari d’intervencions urgents de xoc, Bordas va dir que la Generalitat es posicionarà al costat dels municipis que tinguin deficiències i que, per sobre de tot, tingui els agents humans que la reclamin.

En el segon apartat del Congrés, van ser analitzats diversos models esportius de ciutat, especialment de poblacions properes a Cerdanyola. L’esport a Ripollet és gestionat a través del Patronat Municipal d’Esports, una fórmula que es manté des de fa més de 30 anys i que els diferents agents polítics que ha tingut la ciutat han sabut respectar. Gerard Bocanegra i Antonio Abad van explicar el funcionament del Patronat, els criteris de repartiment d’horaris i subvencions als clubs, així com la tasca que porten a terme en l’esport escolar. Gestionen l’esport de la ciutat amb un pressupost anual d’uns 270.000 euros que el Patronat gestionat amb total autonomia, la qual cosa accelera els processos que d’una altra manera s’encallen en el fangar de la burocràcia.

 

Sant Cugat del Vallès, per la seva banda, aposta per un model d’externalització professional de l’organització de l’esport, tant pel que fa a l’esport escolar com el de competició. Bernat Domènech, tècnic d’Esports de l’Ajuntament, va explicar que l’esport de Sant Cugat es gestiona a través de l’OMET (Oficina Municipal d’Esports per a Tothom), una empresa externa que, segons Domènech, rebaixa els costos administratius de l’organització de l’esport en un Ajuntament a l’ús, i els permet mantenir un control institucional i un alt nivell d’exigència en els resultats. L’OMET té un pressupost anual d’uns 340.000 euros.

 

Per últim, el regidor d’Esports de Cerdanyola, Josep Grau, va fer una extensa ponència de com ha de funcionar d’ara endavant l’esport de Cerdanyola. Grau, aposta per un Pla de Xoc, en clara coincidència amb el que propugna i defensa l’Associació de l’Esport, i paral·lelament de l’impuls d’ún Pla Director per a l’esport a casa nostra. Va explicar que enguany la inversió prevista per fer front al pla de xoc serà de poc més de 400.000 euros, i preveu que les principals actuacions es portin a terme en la zona esportiva de Xarau.

CONGRES DE L'ESPORT DE CERDANYOLA     9/Maig

Us fem arribar el seguit de conclusions i temes sorgits del Congrés de l'Esport de Cerdanyola que es va celebrar el dia 9 de maig a la Biblioteca central de la ciutat.

Trobareu les aportacions de les entitats esportives i un resum del que varen proposar tots els partits polítics que es presenten a les eleccions municipals del 24 de maig.

1er CONGRÉS DE L'ESPORT

L’Espai Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola acollirà dissabte vinent i a partir de les 9,30h el Congrés de l’Esport de la ciutat.

L’esdeveniment serà una trobada on el món de l’Esport de Cerdanyola del Vallès podrà trobar-se i escoltar les propostes dels grups polítics i on també el món de l’esport local farà les seves propostes i necessitats prioritàries com el model esportiu de la ciutat i el mapa d’instal·lacions i el seu model de gestió.

Els participants es podran inscriure fins al moment d’iniciar-se el congrés per poder disposar de la documentació i la informació necessària per a poder participar-hi.

El Congrés de l’Esport de Cerdanyola començarà a les 09,30 hores del dissabte 9 de maig i finalitzarà a les 14,00 hores. L’Espai Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola acollirà la primera edició del congrés de l’Esport local.